Videoita.fi
Teeren pudotus 230m
Aamu 17.10.2014. Pakkasta -5 ja tyyntä. Tästä ei paljon kiväärikelit parane :) Neljä teertä tuli koivuun syömään ja sain taltioitua kameraan onnistuneen laukauksen...

Lisää suosikkivideoluetteloon
Arvostelut (2.86)

Kategoria: Kanalintuvideot
Lisätty: 17.10.2014 16:59
Katsottu: 16606 kertaa
Arvosteluja: 14 kpl Arvostele
Kommentteja: 40 kpl Kommentoi
johan87 (08.11.2014 15:26)
Melkoisia pyyn metsästäjiä!! :D :D Ite en ainakaan löytäisi pyytää 300m vaikka istuisi latvaan :D
metsästäjä1 (04.11.2014 13:06)
En jaksa alkaa selaamaan noita kaikkia viestejä, mitä tuolla luki eli voi olla, että joku tästä on sanonutkin, mutta! Jos oikeasti aikoo eläimen ampua siten, että se ei varmasti kidu, niin miksi valittaa vempeleistä mitkä ovat kummiskin ihan laillisia? Suurin osa olisi ampunut silti ohi noin pitkältä matkalta, vaikka olisi päässyt noita käyttämään. Minun mielestä video oli hyvä ja ampuja osasi hommansa. Turha sitä on alkaa moittimaan, että törkeetä käyttäytymistä, kun halutaan varmasti lintu reppuun. Hohhooo! Sitten voisi vaikka jotain sanoa, jos ampuja olisi ampunut ohi tässä tilanteessa, mutta kerrankun lintu repussa, niin luulisi kenenkään siitä nokkiin vetävän?
Hunter-96 (03.11.2014 22:11)
Oli kyllä niin nappi osuma ku voi vaan olla, hyvä video!
kepsiläinen (27.10.2014 20:32)
Joku kirjoitteli tuossa että annetaan linnullekkin joku mahdollisuus. Ajatellaan tämä nyt oikein hidastettuna että yksinkertaisimmatkin kaverit ymmertää. Linnulle annetaan sillon mahdollisuus kun päätetään olla ampumatta tai niin pitkään ennenkuin aletaan puristaa liipaisinta. Siinä hetkessä kun liipaisinta aletaan puristaa ei linnulla pitäis olla enään mitään mahdollisuutta. Näin asian kuuluis olla. Videolla annettiin linnulle mahdollisuus ja se ei sitä käyttänyt. Hyvä video!
Keijjok_ (26.10.2014 19:45)
Ite ammuin sotien jälkeen pystykorvalla pyyltä kaulan poikki 300 metriin. Käsivaralta.....
Exodus (26.10.2014 15:16)
Radalla on mukava harjoitella kiväärillä ja varsinkin tyynellä ilmalla osuu hyvin, kun säädot pitkälle matkalle on kohillaan. Mulla on useita palkintoja tarkkuusammunnasta laatikossa. Tarkkuusammunnassa hengitystekniikallla on tosi suuri merkitys, niin radalla kuin metsässä. Se että pudotin ns. "kaaripyssyllä" teeren kaukaa oli vahinko, siis kaula poikki, mutta samaan teereen kuitenkin parvessa tähtäsin, mättään päältä poksautin. Ei ollu sillon etäisyysmittareita, kännyköitä..jos kännykästä olisi alkanut tosissaan puhuumaan 1960-luvulla..niin olisi viety hullujenhuoneelle ihan varmasti.
suppana98 (26.10.2014 13:14)
Ei voi ko vaan ihailla...Kateelliset sais ite laitella vastaavia videoita tulemaan tänne ennen ku lähtee huutelemaan yhtään mitään..=/
lehtimak (26.10.2014 12:03)
Aivan kammottavaa räpeltämistä. Teeri meinas kuolla vanhuuteen tuolla puussa ku kaveri latailee ballistiikkalaskureita, hieroo ampumapaikkaa sataan kertaan ja näpyttelee kymmensormijärjestelmällä kiikarin nippeleitä ja nappeleita. Ja nuo vatupassitki kuuluu raksatyömaalle eikä tuonne luontoon. Jos ei silmällä näe, että ase on vaaterissa niin pysyköön sellainen kaveri kotona. Vaikka ampuminen on tarkaa hommaa niin jätetään mikrometrit, mauserit ja muut hifistelyt kotiin. Annetaan linnuillekin joku mahdollisuus, ja ennen kaikkea pidetään maine lajilla. PS. Viime viikonloppuna ammuin pyyn 295 metriin CZ Standard 550 kiväärillä, 22-250 rem. kaliiberilla ja perus kikarilla. Ja kaikki ylimääräinen romu oli kotona. Reenataan itse ampumista ja jätetään shoppailut vaimoille!
tilikku (21.10.2014 21:14)
Itseä itseäni lainaten: "kyllä on säätämistä."
Hunter´s Fall (21.10.2014 20:49)
Vielä yhdyn itsekin tähän keskusteluun, jonka jälkeen vaikenen. Minkä ihmeen takia lintuja ei saisi ampua 300m ja yli? Hyvässä kelissä osaavalle henkilölle oikeille verusteilla tämä ei ole edes hankalaa. Kyllä monikin täysypäinen ampuu noille matkoille ja helkutin hyvä niin! Säilyypähän hyvän ampumataidon perinne ja osaaminen seuraavillekin sukupolville. Nyt jos joku väittää että tämä pelkästään verusteista kiinni niin pyh pah. Ennen kuin rupeatte enempää vänkäämään pyytäkää vaikka lainaan vehkeet ja kokeilkaa tauluun. Uskallan väittää että 95% tälläkin palstalla olioista ei pysty ampumaan 320 metriin tappavia laukauksia teeren kokeiselle alueelle. Ei toki tarvitsekaan jokaineen metsästää niillä varusteilla mitä itsellä on ja mihin itse kykenee. Sitten vielä toivoisin että porukka lopettaa seuraavan ajattelutavan. esim: Kun itse en pysty, osaa ja ei ole varusteita ampua yli 300m. Niin ei sitä kukaan muukaan saa tehdä. Kuka näin tekee ei ole täysipäinen. Vielä haluan korostaa, että noille matkoile ampuminen monessa tilanteessa on turhaa ja lähemmäksi pääsee helposti. Mutta älkäämme kieltäkö sitä heiltä jotka niin haluavat ja osaavat tehdä. Hyvää loppukauden jahtia kaikille!
jkaapo (21.10.2014 19:56)
Hyvä video ja hieno laukaus! 5p
huurremetto (21.10.2014 19:02)
Heh heh persreijät heh heeh oli hyvä !
johan87 (21.10.2014 18:40)
En vielä syöny.Pakastin lihan ja nautin sen vasta jahtikauden loputtua. Napsuttelijat ampuu yli 300m :) Mielipiteet on kuin persereikiä ja jokaisella on omansa :D
tilikku (21.10.2014 17:14)
Joko Johan teit teerestä ruokaa?
tilikku (21.10.2014 17:13)
Lillukan varsia. Kukaan täyspäinen lähe 300 metrin ja siitä pitemmille matkoille lintuja edes yrittämään. Jos matkaa on 200m tai enemmän jätän mieluummin ampumatta. Poikkeama 150 metriin kohdistetulla kiväärillä on aika pieni 100 tai 200 metriin joten korjauksiakaan ei tähtäyksessä välttämättä tarvitse tehdä. Täällä päin kun on kaiken lisäksi varmistuttava siitäkin, mikä on turvallinen ampumasuunta. Ei se kiväärillä ampuminen sentään mitään rakettitiedettä ole. Se varmaan vaan ottaa päähän kun vanhalla Tascolla sattuu ihan hyvin;)
huurremetto (21.10.2014 14:18)
Siltä kuulostaa. Kivääri luoti putoaa tietyllä metrimäärällä aina tietyn verran jos Tilkku ei vielä tiedä 100m ja 200m eri osumapisteet. Ja sitten on luodin kierto poikkeama johtuen rihloista luoti ei siis mene suoraan kovinkaan kauan mutta kierto poikkeama otettakoon vasta reilust yli 300m laukauksissa huomioon. Osumaa vaikuttavia tekijöitä on esimerkiksi = vallitseva lämpötila,kiertopoikkeama eri etäisyyksillä, amet,tuuli eri suunnista ja sitten se joka on siellä perän takana rähmällään..
johan87 (21.10.2014 13:52)
Näyttää siltä että oot oikea kivääriexpertti :D
tilikku (21.10.2014 13:17)
Mitkä ne muuttuvat tekijät tuossa on, kun kerroit että on tyyni keli? Täydellinen laukaus tulee paljon vähemmälläkin. Ja ei tämä laukaus hyvä ollut koska toinen puoli linnusta pelkkää reikää. Jos kaksi laukausta ammuin tänä syksynä kiväärillä ja kaksi teertä alas hyvillä osumilla lihat ehjänä, niin enpä lähtis moittimaan. Ei ollut etäisyysmittaria, kännykän pidin taskussa koko sen lyhyen projektin ajan ja tukena ampumakeppi.
johan87 (20.10.2014 22:41)
Tästähän tuli menestys. Hyvää keskustelua :D On olemassa ampujia joita kiinnostaa luodin lentorata muuttuvien tekijöiden vaikutukset siihen ja tietenkin täydellinen laukaus. Sitten on niitä jotka kokeilevat että osuiskohan tuohon...
huurremetto (20.10.2014 20:33)
No tehän ootta melkosia purnaajia. Nuinko kovasti se suivauttaa ja hampaaja kiristää että toinen osaa käyttää asettaan ja optiikkaansa ? Sanoisin että hyvää niin sanottua omalla ajalla harjoitettua ressu toimintaa jos on armeijassa tarkka-ampuja koulutus pohjalla. Ainakin kommenteista päätellen voi jokane arvella kenellä sitä ei ainakaan ole ku nuin kovin kiristää. Kyllä uskosin että tämän videon miehellä ei ole tarvetta huijjausvideolle.
riistanvuoksi (20.10.2014 20:19)
Niinpä tilikku. Voisi hyvinkin olla lavastettu säätövideo ainoastaan. No uskon kyllä videon tekijään että se lintu oli puussa sillä asekamerat tai mikä lie on ollutkaan ampujalla käytössä ei näytä juurikaan kivääri matkan elikoita. Itselläni oleva piippukamera näyttää hyvin haulikkomatkan tilanteet mutta pidemmistä otoksista ei saa mitään selkoa.
tilikku (20.10.2014 18:26)
Näinpä se on, näinpä se on, näinpä se näinpä se on. Ei tuossa videolla edes näy että se teeri tippuu. Lieko ollu koko puussakaan. Toinen täkkä meni joka tapauksessa aivan Thousands of pussies of sticks -muotoon, joten ei hyvä. Ei auta vaikka mitkä härpäkkeet on.
Bang!PigeonDown (20.10.2014 18:07)
Kyllä tuossa oli paljon laitteita ja säätämistä teerelle. Alas tuli mutta silti. Pohjoisessa linnut ovat kesympiä mutta johtuu varmaan lähinnä siitä että sielä ei ole niin paljon asutusta eikä metsästäjiä niin linnut eivät ole oppineet pelkäämään yhtä paljon. Tuo etäisyys laskuri on mielestäni kotiin jätettävä vempele sillä ei tuolla tarvitse tietää kuin 50m tarkkuudella etäisyydet. Muutenkin pyrin pitämään teknologia ja eräilyn erillään.
riistanvuoksi (20.10.2014 14:39)
Sanoinko metsästäväni kanalintuja uudellamaalla? Taida siellä olla metson metsästys sallittuakaan muualla kuin Liljendaalissa. Sanoinko myös kulkevani kuin höyryveturi? Eiköhän sitä vuosien saatossa opi hyödyntämään maastoja ja tuulia linnun pyynnissä eikä kulkemaan kun aloittelija. Yhtälailla itse olen kulkenut kanalintu jahdissa etelästa pohjoiseen ja länsirannikolta itään mutta ero on selkeä lintujen käyttäytymisessä. Osa syy on varmaan rodullinenkin sillä keski-suomen karjalanmetsot ovat pohjoisen pohjolanmetsoja selkeästi arempia. Miksi väittäisin asiaa jos en kymmenien vuosien kokemuksella ole asiaa todennut. Eteläisen ja keskisensuomen linnut eivät vaan anna lähestyä yhtään niin helposti kuin pohjoisessa. Viitisen vuotta sitten kun pääasiallisella alueella missä metsästän oli viimeksi kannanvaihtelu huippu pirkanmaalla saalis koostui pääasiassa koppeloista ja naarasteeristä. Vaikka uroksia oli runsaasti olivat ne silti arempia ja saaliiksi tuli vain jokunen yksittäinen uros. Parina viime vuotena kun lapin lintukantakin on ollut taantunut ja lintuja lähtee harvakseltaan on silti vanhat urokset päästäneet lapissa tutulla tavalla pomppuhollille ja saaliiksi on tullut pääosin uroksia. Joten jos todella kuljet vähänkään biologisesti kuin vain saaliin kiilto silmässä ajatellen sitä koko suomen akseliasi niin huomaat eron lintujen käyttäytymisessä eikä tämä ole ainoastaan minun huomio vaan moni tuttu on ihmetellyt samaa.
Hunter´s Fall (20.10.2014 12:33)
Loistavaa työtä lintu tuli alas ja reppuun! :) Onkohan sillä oikeasti teille niin hirveästi väliä miten joku toinen ampuu lintunsa? Eikä ne latvalinnut etelässäkään mihinkään lähde sieltä latvasta. omasta tekemisestä se on kiinni! Pomppuunkin saa ammuttua kuhan ei mene metsässä kuin höyryveturi. Höpöhöpö puheita tuollaiset että toisaalla arempia toisaalla ei. Eiköhän tämäkin ole ihan lintukohtaista. Itse metsästän lintuja todella suurella akselilla pohjoisesta etelään ja idästä länteen. Enkä ole suurempia eroja huomannut. Voisikohan yhtenä selityksenä olla tähänkin asiaan, että lapissa enemmän lintuja kun uudellamaalla?
mahannus (20.10.2014 12:29)
Mikä se tuo vekotin kiikarin päällä on minkä pystyyn nostit? vatupassiko? Hyvinhän se tippu lintu, ja ihmeen pitkään malttoivat puussa.
S.R.V (19.10.2014 21:31)
Nyt on kyllä tehty yksinkertaisesta asiasta isotöisennäköistä hommaa..:) Jos minä tarvitsisin noin paljon pelkän kiväärin lisäksi apuja eri härveleistä, niin olisi parempi vaihtaa lajia! Mutta kukin tyylillään, eli onnea teerestä ja hyviä napsuja loppusyksyyn!
riistanvuoksi (19.10.2014 19:11)
Kova väite tai ei mutta tuo on täysin totta. Kun parikymmentä vuotta sitten aloin kulkemaan säännöllisesti lapissa lintu jahdissa oli ensimmäinen ihmetyksen aihe se että linnut ovat kesyjä! Jopa ukkometsot päästävät pomppulintu hollille uros teeristä puhumattakaan. Etelässä missä itse metsästän on ukkometojen ainoa varma keino metsästää kyttäämällä lintuja joko soitimelle tai ruokamaille eli mennä paikalle ennen lintuja jo pimeällä. Käytännössä koskaan eivät koiratonta miestä päästä haulikkohollille vaan hyppivät jo paristasadasta metristä lentoon. Koppelot ja naarasteeret päästää kyllä pomppulintu hollille mutta ainoa selitys täytyy olla näiden luotto hyvään suojaväriin. Jos näkee linnun latvassa niin hiipimistä hollille etelässä eivät kestä yhtään ja tämä on vuosien kokemuksen fakta. Pohjoisessa olen jopa avomaastossa päässyt kävelemään latva metsoa tai teertä puolesta kilometristä kivääri hollille. Ja tämä on fakta siksi asian näin väitin edellä. Et ilmeisesti ole etelän arkoja kanalintuja käynyt koskaan jahtaamassa?
Hulkki (19.10.2014 15:30)
Nyt on aika kova väite riistanvuoksi. Yhtälailla arkoja ne linnut on pohjosessakin.
johan87 (18.10.2014 23:15)
Kiikari on Zeiss conquest 6.5-20 × 50. Ite oon eri mieltä tuosta että pohjoisessa linnut päästää pyytäjän puun alle. Kyllä täälläkin linnut on arkoja. Nyt pysty liikkumaan ja värkkäämään kun maasto antoi suojaa. Ei voi muuta kun nostaa hattua jos avotähtäimellä olet ampunut noin pitkiä matkoja!! Omat ampujan taidot ei kyllä riittäisi moiseen.
Exodus (18.10.2014 19:03)
Hyvä tiputus ! ! ! Itse ammuskelin 1960-luvun lopulla pelkillä tähtäimillä teeriä ja metsoja,ei ollut kiikaria. Aseena oli Sako 7x33 ja monet linnut tuli tiputettua.(kyllä lintuja silloin olikinainakin Keski-Suomessa) Kauimpana ampumani ukkoteeri oli 270m päässä ja meni kaula poikki siltä teereltä..ihan tarkoituksella. Sako 7x33 sanottiin kaaripyssyksi, mutta kun aseen tunsi, niin kyllä sillä osui. Myös se, että repii täysin linnun, on pötypuhetta, syötyä ne on tullut kaikki sillä ammutut myös. Olen tarkkaampuja, niinpä tuohon 300metriin menee 5 laukausta tikkuaskin kokoiseen länttiin. Aseena on kuitenkin 7.62 armeijan ratakivääri, jossa tehoa tarpeeksi.
huurremetto (18.10.2014 18:44)
Onko muuten minkä merkkinen kiikari aseessa ? ;)
huurremetto (18.10.2014 18:28)
Kyllähän sitä säätelee kiikaria kun on etäisyyden mittauslaitteet ettei tarvi alkaa itse laskemaan montako metriä on ametti tuulet huomioon ottaen . Ja videolla näkyi Älypuhelinsovellus ballistiikkalaskuri siinä saa tulokset taululle hetkessä ja senku napsuttelee MUTTA itse en luottaisi laskureihin ennen kun on itse oman aseensa balistiikkaan tutustunut täysin. Hieno laukaus kyllä ! Onnitteluni siitä ! Itsekkin meinasin laittaa säätötorneilla olevan kiikarin mutta tulin siihen tulokseen että vasta kun alkaa yli 300m naputtelemaan lintuja niin sillon tulee tarpeeseen ja niin kaukaa ei ole eikä tule tarvetta itselläni ampua lintua ,hiippailen mieluusti lähemmäksi.
hessu21 (18.10.2014 16:16)
Mutta saalista tuli hyvä laukaus!
riistanvuoksi (18.10.2014 13:50)
Onnea saaliista! Mutta olihan värkkääminen. Ei siinä mitään kun putos mutta täällä päin ei niin teeret ja metsotkaan anna aikaa yhtään ylimääräiselle räpeltämiselle. On lintu sadan tai kolmensadan metrin päässä on ammuttava jos paisteille aikoo. Lähestymisiä eivät kestä kuten pohjoisessa jossa antavat melkein puun alle kävellä. Miten arvaat säädellä tähtäimiä kesken kaiken? Jos kohdistan pilkkuseiskan 150 metriin ampumaan kasaa niin ei sitä kyllä kesken arvaa säädellä.
johan87 (18.10.2014 07:54)
No mikä tässä nyt menee päin peetä? Palautetta?
Jamppa86 (18.10.2014 05:37)
Voi jessus sentää....
erämaan_kulkija (17.10.2014 17:57)
Ei nuissa hommissa tarvi kiirehtiä.
johan87 (17.10.2014 17:46)
Jokainen säätää tavallaan... Turhaa sitä pilaa hyvää paikkaa kiireellä ja huonolla tuella.
tilikku (17.10.2014 17:31)
Kyllä on säätämistä...
Videokategoriat:

Kameravaljasvideot (31)
Jousimetsästysvideot (28)

Afrikkavideot (18)
Hanhivideot (22)
Hirvivideot (215)
Ilvesvideot (6)
Jänisvideot (168)
Kanalintuvideot (119)
Karhuvideot (48)
Kettuvideot (41)
Kyyhkyvideot (61)
Majavavideot (33)
Muut videot (76)
Mäyrävideot (8)
Näätävideot (15)
Peuravideot (25)
Piisamivideot (7)
Riistakameravideot (92)
Sorsastusvideot (81)
Supikoiravideot (72)
Varisvideot (54)
Villisikavideot (14)

 

Kennel.fi

RHY.fi

 

Uusimmat videokommentit:

Suurimo 13.8.19 19:58
Vähän liikaa jonneilun makua minusta. Muuten hyvä pätkä.

Exodus 14.5.19 19:14
Eipä ole videoo käytetty, kaikki virheet videolla. Tuo kuvan pomppiminen olis riittänyt yhteen minuuttiin. Järkyttävä musa ainakin lopussa, ei jaksanut katsoa kuin pätkiä.

Exodus 9.5.19 21:08
Karhun ampuminen, siis lahtaus syötiltä ja sitten ollaan ihan oikeaita karhunmetsästäjiä, surkeaa hommaa.

riistanvuoksi 19.4.19 11:47
Hyvä video kaikin puolin! Yleisesti ottaen vois sanoa tuosta sonnien läpilaskuista että luvat annetaan sen takia että ne käytetään. Passista läpilaskettu luvallinen hirvi e...

juha69 4.4.19 11:41
Eihän koira opi hakemaan, jos laitetaan vaan valmiille jäljille, kuten tässä videossa näköjään tehtiin. Alussahan tuli ilmi, että koiralla haku huonoa. Muuten oikein hyvin...

TanjaE 21.12.18 01:25
On kyllä hieno video! Fiini kettu ja varma laukaus, näin se homma toimii.

riistanvuoksi 7.12.18 20:57
Hyvä video ja hienoa riistanhoitotyötä!

Exodus 26.11.18 11:13
Hyvä video, ja koira on hyvä. Mukava kun et ampunut kaikkia mitä olis ollut mahollista !

patalain 14.11.18 12:35
Hienoa metsästystä,jalkamiehenä

harakkalover:3 8.11.18 15:29
tff miks tapat harakoita ???? tosi törkeetä!!!!!!!!!!!!

Kotisivut yrityksille tekee Kaakon Nettipalvelu Oy